איבוד חוש הריח כתוצאה מפגיעת ראש

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

15/11/2018 | 02:55 | מאת: זיו

שלום איבדתי את חוש הריח כתוצאה מפגיעת ראש עם דימום תת עכבישי .. התחלתי להריח ריחות מרוכזים רק כאשר הצמדתי את האף למקור ריח מרוכז וגם הריח היה מאוד מאוד חלש .. לאחרונה אני שם לב למשו מוזר : כאילו חוש הריח חזר לתפקוד מלא אבל אני מריח רק ריח אחד ואותו ריח לא כל כך נעים .. לפעמים הוא משתנה לריח מאוד חריף וחוזר לתמיד .. אני מאוד מאוד מיואש מהמצב ואני יעשה כל מה שצריך וכל טיפול שצריך בשביל לטפל בכך .. לאחרונה התחלתי דיקור סיני .. זה יעזור? אה ויש לי גם סוג של הרבה גודש באף .. דבר שלא היה לפני התאונה .. יש מה לעשות ? מה אפשר לעשות אני ישמח לכל תגובה כלשהי ..

סוגיה מורכבת. ככל הנראה פגיעה טראומתית משמעותית במסלולי הריח העצביים במוח. הריפוי שלהם אצלך יצר מסלולים לא תקינים, ולכן העיוות בתחושת הריח. יש להיבדק אנדוסקופית, לשקול ביצוע MRI ולשקול אימוני ריח. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון