גרון יבש ושורף בבוקר כשקמים משינה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

24/10/2018 | 17:23 | מאת: יעקב

אני לא יודע מה הסיבות לכך אבל זה התחיל לי כשהובחנתי כסובל מריפלוקס והתחלתי טיפול בנקסיום במינון מקסימלי , לגסטרו אין תשובות לגבי כאבי גרון היות ולטענתו במינון מקסימלי של נקסיום אין למעשה חומציות בוושט כבר .הבעיה שאני מתעורר כל בוקר עם גרון יבש ושורף ,שתיית מים נותן הקלה חלקית וכאבי הגרון נמשכים לאורך כל היום ומוחמרים בעת ולאחר האכילה , כמו כן מאופיינים קשיי בליעה בגלל תחושת השריפה בגרון . מה התרופות אם יש בכלל לגרון יבש ? מה עלולות להיות מגוון הסיבות אותן ניתן לבצע בירור אם אכן מדובר בתופעה חדשה או שזה קשור לריפלוקס למרות שהוא מטופל בנקסיום

נא לוודא סוגית נחירות לילה ודום נשימה בשינה. ניתן גם לבדוק רמות של ויטמינים מסןג B. בבדיקה יש לשים דגש על עדות לחומציות (עדיין), ומחלות פטריתיות. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

20/10/2021 | 00:03 | מאת: מריה

בגסטרו גיליתי ושט בארט, קפסולה בראבו מראה abnormal ph, רפלוקס בלילה. לוקחת ברבה זמן דקסילנט 30 סערב אבל לא עוזר , עסגתי ל60 מג, גם לא עוזר. נוראה שורף בפה, לשון וגרון אי נוחות בבליע. בלילה דופק. מונומטריה מראה שפריסטלטיקה נכשלת 100 אחוז, רנטגן בליעת בריעם תקינה , אין עדות לאכלזיה. יש סקע קטן קטן 1.5. באם כדי לבצע פונדופליקציה ניסן או לא כדי בגלל פריסטלטיקה של ושט נכשלת?

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון