מחסור בהורמונים במושתלת כליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/02/2015 | 23:41 | מאת: מושתלת

שלום רב! מזהירה מראש- אני מקרה קצת מסובך... אני בת 25, מושתלת כליה מזה כשנה. ברקע אי ספיקת כליות כרונית עם רקע לא ידוע. מאז ההשתלה תפקוד השתל יציב פחות או יותר. מאז ההשתלה אני נוטלת באופן קבוע את התרופות: פרדניזון, אימוראן ופרוגרף. בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מחרדה קשה. התחלתי ליטול ציפרלקס, בינתיים ללא שיפור ניכר בתחושה למרות עליה במינון ונטילה של יותר מחודש. השבוע החלטתי לטפל בבעיה נוספת (ממנה סבלתי עוד לפני החרדה והציפרלקס)- חוסר חשק מיני. הרופא המטפל הפנה אותי לבדיקת הורמוני מין, ואכן- היום התוצאות הגיעו וגיליתי שהרמות נמוכות מאוד, הרבה מתחת לנורמה. כעת לשאלתי- אם אני מבינה נכון, רמות נמוכות של ESTRADIOL, LH, PROGESTERONE מעידות על תת פעילות של בלוטת יותרת המוח. האם זה יכול להיות קשור גם לחרדה? הועלתה האפשרות של פעילות יתר של בלוטת התריס, האם התופעות מסתדרות יחדיו? עם זאת, חשוב לציין שרמות ה-tsh בבדיקת הדם נמוכות אך בתור הנורמה, אך אני מבינה שזה יכול להיות מושפע גם מהתרופות שאני לוקחת, ובמיוחד הפרדניזון. בקיצור- הרבה בלאגן. אודה מאוד לקבלת מעט סדר והסברים. תודה רבה מראש על העזרה!

שלום רב, א.- רמות נמוכות של ESTRADIOL, LH, PROGESTERONE מעידות על תת פעילות של בלוטת יותרת המוח.-לא בהכרח. יתכן ומדובר בחסר פעילות שחלות. האם זה יכול להיות קשור גם לחרדה?-לא אמור להיות כך. הועלתה האפשרות של פעילות יתר של בלוטת התריס, האם התופעות מסתדרות יחדיו? -לא. לתת הסברים מדויקים יותר ניתן אך ורק בפגישה עם רופא, לאחר בדיקת הפצינטית והתייחסות לכל תוצאות הבדיקות. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס