תזונה לתת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/12/2014 | 10:54 | מאת: רונה

שלום רב יש לי תת פעילות של בלוטת התריס . בת 57.5 מטופלת באלטרוקסין 50 מק"ג . לוקחת בפועל 450 מק"ג בשבוע. תזונה טבעונית באופן כללי אוכלת ביצה פעמיים עד שלוש בשבוע. התזונה שלי מתבססת על ירקות פירות דגנים מלאים וקטניות לסוגיהן. אני מבקשת לשאול האם האיסור על אכילת ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב כרובית ברוקולי קולרבי וכו' ) חל גם על מי שמטופל באלטרוקסין כבר שנים? האם יש עוד סוגי מאכלים אשר חל איסור לאוכלם. תודה רבה וכל טוב

שלום רב, את יכולה לאכול הכל. תמשיכי לקחת אלטרוקסין, ובמידה וה- TSH ושאר ההורמונים תקינים- אין צורך בשינוי מינון התרופה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס