תירגול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/10/2014 | 15:57 | מאת: דן

שלום אני בן 69 "מתאמן" כל בוקר קלות מאד מאד בין היתר משקולות בהדרגה עד כמעט 2 ק"ג ו מתיחת גומי. שאלתי : האם לצורך מניעה או טיפול באוסטיאופורוזיס רצוי למתוח ולהרפות הגומי , או עדיף למתוח ו להשאיר מתוח 3 שניות ? (האם מספיק זמן ??) תודה בלי קשר לקחתי שנים סידן ציטראט בבדיקות דם -סידן-9.4 בשנה האחרונה לקחתי סידן אלמוגים (קוראל) ובבדיקת דם אחרי שנה היה8.6 -זה אומר שהגוף לא קולט טוב את הסידן הקורל??? (הפסקתי הציטראט כי בכדורים הללו יש טיטניום) תודה

לדן שלום רב, א.- כל פעילות גופנית אירובית ותרגילים נגד התנדות טובה ומשפרת כוח שרירים, גידים וקואורדינציה. כל תרגילים עם גומי טובים מאוד, ניתן לבצע אותם בכל אחת מהשיטות. ב.- בדיקות סידן שלך תקינות- שתיהן. אתה יכול לקחת כל תכשיר סידן שאתה בוחר. בדרך כלל אין קשר בין רמת סידן בדם לנטילת תכשיר זה או אחר. רמת סידן בדם נמצאת תחת בקרה מאוד מדויקת, ורק באנשים שסובלים ממחלות מסוימות קיים קשר בין רמת הסידן בדם לנטילת תוספי סידן. כדאי גם להתייחס לרמת חלבון אלבומין בדם, כי 40-45% מהסידן נמצאים בגוף מחוברים לחלבון זה. יש לזכור אבל שנטילת כמויות גדולולת של סידן (בתוספים + מזון) כן עלולה לגרום לעליה ברמת הסידן בדם, כאשר צריכת הסידן עוברת על יכולת הגוף ומערכת הבקרה לשמור על רמה תקינה של סידן בדם). בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס