צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/08/2010 | 10:50 | מאת: תרצה

שלום לפני כמה ימיים ביצעתי בדיקה צפיפות עצם-התוצאה בעמוד השידרה -1.6-בירך -2.0(מינוס)אני לוקחת ויטמין די-4טיפות +סידן.יש לציין אני סובלת מלקטוז-אנני אוכלת מוצרי חלב+ הבדיקה+מה זה אומר האם זהאוסטואופניה. איך אפשר לעלות רמה הסידן. תודה -תרצה

לתרצה שלום רב, א.-אם את בגיל המאבר- התוצאה מתאימה לאוסטיאופניה.בגיל צעיר- לא קובעים אבחנה לפי בדיקת צפיפות העצם. כדאי לבצע בירור, שיכלול בדיקת רמת סידן בדם, רמת ויטמין D, הורמון הסידן PTH, תפקוד בלוטת התריס. ב.- יש לדאוג לצריכת סידן מומלצת כ- 1200 מג ליום מאוכל ותוספים, ולרמת ויטמין D תקינה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס