הסבר בדיקת צפיפות העצם שלי האם זה תקין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/09/2019 | 10:26 | מאת: ציפי ליבוביץ

סיבת הבדיקה: תרופות: Fosalan הבדיקה בוצעה בשיטת DEXA באמצעות מכשיר (EG-ranuL( ,Prodigy ממצאי הבדיקה: עמוד שדרה1L-4L תאריך ביצוע הבדיקה 09-08-2017 0.881 BMD 2.5- T-Score 1.2- Z-Score הערות: שינויים OA 3.0 - =2L הירכיים תאריך ביצוע הבדיקה 09-08-2017 ימין שמאל 0.929 0.868 (kceN) BMD 0.4- 0.9- (kceN) T-Score 0.5 0.0 (kceN) Z-Score 0.874 0.855 (pih-latoT) BMD 1.1- 1.2- (pih-latoT) T-Score 0.4- 0.5- (pih-latoT) האם התוצאה תקינה?

שלום רב, לא התשובה לא תקינה ומתאימה לאוסטיאופורוזיס. אבל ביצוע אבחנה לא מתבסס על בדיקת צפיפות העצם בלבד, בביצוע אבחנה רופא לוקח בחשבון גיל המטופל, סיפור אישי /של מחלות, תרופות, שברים ועוד. אני מציעה לך לפנות לרופא עם תוצאת בדיקה זו ולדון אתו על אבחנה וטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס