צפיפות עצם ,תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/08/2019 | 10:21 | מאת: דנה

אני בת 60 ,משקל 62 גובה:1.60 עשיתי בדיקת צפיפות עצם לא בגלל שאני חולה אלא כבדיקה שגרתית לגיל: תוצאות:left femur bone density: -1.2 ) לפני שנתים היה: -1.4 מינוס. לגבי ap spine bone density התוצאה -0.4 (לעומת 1.3 - לפני שנתיים. מה התוצאות אומרות? האם לקחת סידן וויטמין די למניעה? תודה.

שלום רב, א.- כדאי לראות את תמונת הבדיקה, כדי להעריך את התוצאות. ב.- לפי תשובה - צפיפות העצם נראת די טוב, מתאימה לאוסטיאופניה- ירידה קלה בצפיפות. ג. צריכת סידן מומלצת לאישה מעל גיל 50 היא 1200 מג ממזון+תוסף יחד, אם או בלי שינוים בצפיפוצ העצם. ד. מומלץ לקחת ויטמין D, כדי להחזיק את רמתו בתחום המומלץ- מעל 75 nmol/l או מעל 30 ng/ml, בהתאם למעבדה המבצעת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס