פעילות גופנית כאשר יש החמרה בבדיקה של צפיפות העצם -שלב של אוסטופניה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/06/2019 | 08:23 | מאת: נעמי

בבדיקת צפיפות העצם האחרונה הובהר שיש החמרה ,נאמר לי ע״י מאמנות פילטיס שאסור. לבצע כפיפות בטן כאשר מרימים את הראש והצוואר וכל תרגול שבו מרימים את חוליות הצוואר ,מחשש לפגיעה בחוליות הצוואר ,האם נכון?

שלום רב. בדיקת צפיפות העצם לא בודקת תוכן מינרלים בעמוד שדרה צווארי, אלה באזור מותני בלבד. אין סיכון מוגבר לשברים בחוליות הצוואר על רקע אוסטיאופורוזיס. הסיכום מוגבר לשברים בעיקר בחוליות מותניות. כך שאני לא רואה קשר בין ירידה בצפיפות העצם לבין סיכון לפגיעה בצוואר. בברכה, דר ילנה סיגל

02/07/2019 | 17:43 | מאת: איילת

ממליצה לך לנסות סידן מרוכז בשם דנסיטי מספר חודשים ותחושי שינוי חבל לסבול זה מאוד עזר לאמא שלי יעיל ביותר

שלום רב, כמובן לאישה עם אוסטיאופניה מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד. ניתן להשתמש בתוספי הסידן שונים, לבחירת המטופלת.אין קשר בין צריכת סידן כללית או תוספי הסידן בפרט לבין המלצה על סוג זה או אחר של פעילות גופנית. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס