המשך טיפול אחרי פורטאו לגבר חולה פרקינסון עם צפיפות עצם ירך -3.7

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/04/2019 | 16:59 | מאת: שיר

אבא שלי בן 86 סבל משבר בירך ללא נפילה והתחיל טיפול בפורטאו למשך שנתיים. השנתיים עברו ובבדיקת צפיפות עצם נמצא -3.7 בירך שלא נותחה. האם זה אומר שהפורטאו לא עזר? אבא שלי חולה פרקינסון בנוסף . מה הקו לטיפול בגבר לאחר סיום טיפול בפורטאו? והאם יש איזו קונטראאינדיקציה עם דופיקר שהוא לוקח?

שלום רב, א. לאחר טיפול בפורטיאו יתכן ובבדיקת צפיפות העצם אין עליה משמעותית בצוואר הירך, ויתכן גם שהתוצאה תהיה נמוכה יותר מהקודמת. מצב זה משקף בנית עצם חדשה שעדיין לא עברה תהליך מינרליזציה (כניסת סידן לתוך העצם), כי בדיקת צפיפות העצם מודדת רק את העצם שכבר עברה תהליך זה. טיפול בפורטיאו מוריד סיכון לשברים עתידים ומשפר מבנה מיקרוסקופי של העצם, שלא רואים בבדיקת צפיפות העצם. ב. לגבי המשך הטיפול לאחר סיום טיפול בפורטיאון- נא לדון עם רופא המטפל. אין אפשרות לקבוע טיפול פרטני או להמליץ על טיפול כזה דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, א. צפיפות העצם לא עולה מידית עם טיפול בפורטיאו, אך מבנה המיקרוסקופי של העצם משתפר, והעדר עליה בצפיפות העצם בירך לא מהווה כישלום טיפול. הטיפול המומלץ לאחר הפורטיאו הוא פרוליה בזריקות פעמיים בשנה, או אקלסטה לתוך הוריד פעם בשנה. כמוון יש להקפיד בנטילת תוסף סידןוויט D עם שתי תרופות אלו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס