צפיפות העצם מינוס 1.2 ומינוס 2

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/12/2018 | 11:22 | מאת: יעקב

קיבלתי תוצאה של מינוס 1.2 בצפיפות העצם בחוט שידרה, ותוצאה מינוס 2 בעצמות הירך אני בגיל 67 בריא בדרך כלל. מה המשמעות של התוצאה? בעבר עשיתי ניתוח ב2010 בבלוטת התיאורואיד

שלום רב. מדובר באוסטיאופניה- ירידה מתונה בצפיפות העצם ללא בסיכון גבוה לשברים. בדרך כלל במצב זה מספיק להקפיד בצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד (להיעזר בדיאטנית), ולשמור על רמה תקינה של ויטמין D (בכללית 75nmol/l, בקופות אחרות 30mg/ml), להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. בכל מקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל, כי החלטות טיפוליות אישיות יכולות להיות שונות, תלויות מחלות רקע, תרופות קבועות , סיפור של שברים ביבר, ועוד... בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס