בלוטת התריס ובלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/11/2018 | 11:35 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 63. בבדיקת סונר נוקר קשר היפוזאקואי אונה שמאלית של הבלוטה בגודל 1.5 ס"מ. בצוואר משמאל נוקרה בלוטת לימפה בגודל 2.1 ס"מ. ביצעתי את בדיקת FNA של בלוטת התריס ובלוטת הלימפה ומדאיג אותי התשובה לגבי בלוטת הלימפה. להלן תשובות הביופסיה: בניקור קשר היפואקואי בהנחיית סונר באונה שמאלית של בלוטת המגן התקבל חומר לא רב המכיל קולואיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולרים רגילים, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים, גבישים ומעט תאים מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק. BETHESDA 11 בניקור בלוטת לימפה בהנחיית סונר בצוואר משמאל, נראה דם, אלמנטים לימפטים רבים מפוזרים ובקבוצות. נראו לימפוציטים בשלים, פרולימפוציטים ומעט לימפובלסטים ותאי פלסמה בודדים. - יכול להתאים לקשר תגובתי, מומלצת קורילציה קלינית ומעקב. מדאיג אותי לגבי בלוטת הלימפה (כפי שכאמור למעלה גודלה היה 2.1 ס"מ) מה זה אומר, מה זה יכול להיות? בצוואר משמאל?מה זה ? ואיך עושים קורילציה קלינית? אנא תשובתך ותודה מראש לתשובותיך ןאדיבותך. בברכה

שלום רב. בדיקת בלוטת התריס שפירה. בדיקת בלוטת לימפה מראה שינוים דלקתיים. יתכן ישנה דלקת בשן, בחניכיים או בגרון, ובלוטת לימפה מגיבה לדלקת זו. צריך לפנות לרופא, לוודא נוסא של דלקת ולטפל בהתאם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס