אוסטיאופורוטית קשה, עם היסטוריה של שברים וסיכון לשברים חדשים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/08/2018 | 16:49 | מאת: ברכה

ד"ר נכבדה, שלום. בת 70, מוגדרת אוסטיאופורוטית קשה, עקב שברים מרובים: עמוד שדרה, כ"א מהכתפיים, שברים בפנים, ידיים ושברים פריפריים לסירוגין מנפילות "טפשיות"... טופלתי שנה וחצי בהזרקות פורטיאו - ללא כל שינוי! אי סבילות לפוסאלן וכד', עם תופעות לוואי קשות. הידרדרות נוספת בצפיפות עצם אחרונה. איסור לקחת סידן (קלציצ'ו), בהוראת הקרדיולוג (אחרי אבלציה בשל הפרעות קצב). תכל'ס, לא מטופלת. חוששת לזוז מכל גרגיר ורוח, ללא כל טיפול. מה עושים? תודה

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות טיפוליות פרטניות דרך הפורום. אני מציעה לך לפנות לרופא המטופל באוסטיאופורוזיס, ולדון אתו במצבך. באופן כללי: יש לדאוג לרמה טובה של ויטמין D, לצריכת סידן יומית סביב 1000-1200 מג ממזון, ולבחור תרופה נוגדת שברים - אחת מרשימה של מספר תרופות הקיימות לרשותנו לטיפול באוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס