FRAX-הצורך בטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/07/2018 | 15:18 | מאת: דליה

בת 61 בריאה בדר"כ. בבדיקת צפיפות עצם התוצאה בגב מראה על אוסטיאופורוזיס ושאר התוצאות על אוסטיאופניה. על פי מחשבון FRAX עדיין לא חובה להתחיל טיפול תרופתי. כל בדיקות הדם והשתן היו תקינות. עד לפגישה עם הרופא אשמח לשמוע: האם לדעתך ניתן להשלים צריכת סידן וויטמין D להעלות פעילות גופנית ולחזור על צפיפות עצם עוד שנה - ורק אז להחליט על צורך בטיפול תרופתי?

שלום רב, לא ניתן לתת המלצוה פרטנית דרך הפורום, אלא רק בפגישה ודיון עם רופא. נלקחים בחשבון מספר רב של גורמים, חלק מהם לא קיימים ב-FRAX, ולכן החלטת הרופא לגבי סיכון לשברים יכולה להיות שונה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס