ויטמין d ופרופיל הורמנואלי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/07/2018 | 02:57 | מאת: יוסי

שלום דר כמה שאלות ברשותך לגבי אי חשיפה לשמש או חשיפה מתונה מאוד..שעשיתי בדיקה לויטמין די היה נמוך מעט שאלתי האם חייב לקחת אותו אם קלציום?ראיתי בהרבה פורמים שרושמים שחייב ביחד אם קלציום למרות שאצלי בבדיקת דם אין מחסור בקלציום שאלה נוספת Acth ו igf 1 מעט מוגברים עברתי סדרה שלי בשיקות כולל mri שיצא תקין לאיזה כיון היית הולכת אם שני הבדיקות הללו?? תודה

שלום רב, א.- לברר עם רופא האם צריכת סידן יומית שלך נמוכה והאם יש סיכון לאוסטיאופורוזיס, או שכבר קיימת אוסטיאופורוזיס. אם התשובה על שתי השאלות היא כן- יש לקחת גם תוסף סידן, אם לא- ניתן לקחת רק ויטמין D. ב.-המשך מעקב רופא המטפל בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2018 | 21:48 | מאת: יוסי

בהמשך לתשובתך אלה הבדיקות שיצאו קצת חריג מכיון שהתור שלי רחוק ..הייתי שמח מה היית חושבת ..שאר בדיקות הורמנים הכול תקין CALCIUM  9.85 ACTH  36.9 IGF-1  247.6 תודה

שלום רב, לא ניתן להתייחס לבדיקות בצורה כזאת דרך הפורום, ולא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך הפורום. בדיקת סידן נראת לי לחלוטין תקינה, לגבי כל השאר יש לראות גבולות נורמה של מעבדה שבה בוצעו הבדיקות, ולהתייחס אליהם תוך פגישה עם רופא והיתייחסות לבדיקה גופנית, סיפורנ רפואי ובדיקות אחרות. בברכה, דר ילנה סיגל

19/07/2018 | 15:09 | מאת: יוסי

השאלה שלי האם חריגות כאלה מסוכן?הייתי שמח לשמוע דעתך בנושא ולאיזה בדיקות היית מפנה כאשר החריגות האלה?מכיון שהתור שלי ממש רחוק ואני ממש בדכאון מי זה ולחוץ תודה רבה

שלום רב, כפי שאמרתי- בלי לדעת גבולות הנורמה במעבדה לא ניתן להעריך את כמה התשובה חריגה. לכן אני ממליצה לך שוב לפנות לרופא ולדון על כל השאלותף כאשר מתייחסים לכל התמונה, ולא למספרים בודדים תלושים מכלל תמונה. למשל, התייחסת לתשובת הסידן כלחריגה, והיא תקינה. לגבי התוצאות האחרות- צריך לראות אותם ביחס לגבולות הנורמה באותה מעבדה שבה בוצעו. בברכה, דר ילנה סיגל

20/07/2018 | 17:10 | מאת: יוסי

Igf 1 הטווח 244 ו acth הטווח הוא 10 שאצלי יצא 36 תודה

שלום רב, לגבי IGF1 הסטיה חסרת משמעות. לגבי ACTH- לא ניתן לתת תשובה בפורום. תפנה/י לרופא לצורך הסבר ובירור אם צריך. לא ניתן לייעץ ללא בדיקת חולה. בברכה, דר ילנה סיגל

28/07/2018 | 21:40 | מאת: יוסי

ערב טוב דר נכבדה שלחתי לך תערכים של הקלציום ואמרת שזה תקין לחלוטין ..זאת אומרת שאין לי חלילה אוסטופוראיזס איך שקוראים לזה ? האם זה משקף הקלציום את רמות הויטמין d יצא לי מעט נמוך ובקשי נחשף לשמש מה המינון המקובל תודה רבה שבוע טוב

שלום רב, א.רמת סידן תקינה בדם לא שוללת אוסטיאופורוזיס. הבדיקה היחידה לאבחנה של אוסטיאופורוזיס היא בדיקת צפיפות עצם. ב. מינון ויטמין D כתוסף נע בין 800 IU ל- 2000 IU ליום, בהתאם לרמת הויטמין בדם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס