עודף סידן בצפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/10/2017 | 21:16 | מאת: אגי

שלום לפני שנים כשעברתי בדיקה לצפיפות עצם יצא שיש לי עודף. בפעם הראשונה יצאו תוצאות של 115% לאחר מספר שנים כאשר חזרתי על הבדיקה התוצאה כבר היתה 145% .בבדיקות דם רכוז הסידן בדם תקין. נאמר לי שאין מה לעשות עם זה אבל זה לא פחות מסוכן ממאוסיאפורוזיס. האומנם?

שלום רב, א. יש לשלול שינוים ניווניים בחוליות שגורמים לקריאה גבוהה בבדיקת צפיפות העצם. ב.-במידה ובדיקות לסידן , ויטמין D והורמון PTH תקינים ולא היו שברים- אין צורך בטיפול. במידה והיו שברים או הבדיקות לא תקינות- יש להיוויץ ברופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס