בדיקות לאוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/10/2017 | 12:50 | מאת: דניאל

שלום בבדיקת דם מלבד רמת ויטמין די +סידן ושאר הרוטיניות איזה בדיקות ספציפיות לאוסטיאופורוזיס עושים לפנסיונר לא פעיל ,לא נייד , ללא שברים . אך בצילומי הדמייה רואים אוסטיאופורוזיס חג שמח תודה לתשובה

שלום רב, עושים בירור מלא לכל חולה אוסטיאופורוזיס: בדיקת צפיפות עצם, בדיקות דם כולל סידן, זרחן, אחבומים, קריאטינין, ויטמיטן D, הורמון PTH, הורמוני בלוטת התריס, בדיקת אימונואלקטרופורזיס חלבונים, בדיקת הורמון טסטוסטרון, בדיקת דם למחלת צליאק, בדיקת איסוף שתן 24 שעות לסידן, זרחן וקריאטינין, שוקלים אם יש צורך בביצוע בדיקת דיהידרוקסי-ויטמין D, וצילומי רנטגן בחשד לשברי דחיסה בחוליות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס