תוצאות בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/07/2017 | 15:56 | מאת: מיכל

בת 58. נוטלת מידי יום יוטירוקס 50 ,סדן 600 וויטמין די. בדיקת צפיפות עצם הראתה בירך השמאלי- 1.5- בעמוד השדרה- 0.3- מה עלי לעשות? תודה

שלום רב, התוצאה מעידה על אוסטיאופניה- מצב של ירידה קלה עד מתונה בצפיפות העצם. בדרך כלל במצב זה אין סיכון גבוה לשברים, אך כדאי לעשות הערכה אישית בפגישה עם רופא. כדאי גם לראות את בדיקת צפיפות העצם במלאה, כדי להתרשם מאיכות הבדיקה, כי תוצאות הבדיקה תלויות גם באיכותה. בינתיים את צריכה להמשיך בנטילת תוספי סידן וויטמין D, לדאוג לרמת ויטמטין D תקינה (הערכים- בהתאם למעבדה שבה נעשו הבדיקות), להימנע נעישון ושתיה מופרזת של אלכוהול, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה, 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס