תופעות הלוואי של הפרוליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/02/2017 | 19:31 | מאת: שולמית גוטקין

אני סובלת מאוסטרופורוזיס קיצונית לקחתי 3 שנים אקלסטה אני גם סובלת מאסטמה ללא התקפות לוקחת טיפול מניעתי של רלבר וסיבר. אני אמורה להתחיל בטיפול של פרוליה. תופעות הלוואי מאד מפחידות אותי. ואני מפחדת אם בכלל לקחת את זה: סידן נמוך בדם ובשתן, עוויתות בשרירים זיהום בדרכי הנשימה פצעים בפה ונמק בלסתות. הייתי היום אצל רופא השיניים והוא טען שאני אמורה חיתוך והורדת כתר מגשר ישן הוצאת מבנים והחלפת כתרים ישנים ולשים כתרים חדשים וסתימה לבנה. הרופא טען שאין בעיה לבצע אותם .האם הוא צודק? האם התופעות הנ"ל מופיעות בדרך כלל

שלום רב, א.- תופעות הלוואי האלו נדירים מאוד. בעיה בלסת לפי לפרות רפואית מופיעה במקרה 1 ל- 10000 מטופלים עד 1 ל- 100000 מטופלים. ב.- לתרופה אקלסטה ישנו אותו סיכון לתופעות לוואי בפה. ג.- במידה והפסקת הטיפול עלולה להחמיר מצב אוסטיאופורוזיס- אין להפסיק טיפול באוסטיאופורוזיס. ד.- לא הבנתי למה צריך להחליף אקלסטה לפרוליה. זברי עם רופא שלך. באופן כללי- לשתי התרופות עלולות להופיע תופעות לוואי, ואם שתי התרופות ניתן לטפל בפה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס