פעילות יתר ומדדי כליה צפיפות עצם תקינים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/01/2017 | 21:44 | מאת: היפרפארתירואידיזם

שלום. אני בת 59.5 התברר לי שמזה כ - 10 שנים יש לי היפרקלצמיה סביב ערכים של 11.5 מ"ג לד"ל. בבדיקת צפיפות עצם נוכחית הערכים היו : עמוד השדרה - T.SCORE = +1.5, וצפיפות עצם הירך T.SCORE = +3.0, צפיפות אמה T.SCORE = +0.5. רמת הסידן באיסוף שתן 24 שעות הייתה 400 MG. אולטרהסאונד כליות ללא אבנים. הPTH שיצא בבדיקת הדם היה 65.7 יש לי סוכרת ואני לוקחת גלוקופאג פעמיים ביום ודי מאוזנת. השאלה: אם אין ממצאים לאוסטיאופורוזיס או אבנים בכליות האם עדיין כדאי לעבור ניתוח הסרת הבלוטות או כדאי להמתין ולהיות בהשגחה...?

שלום רב, כן, מומלץ לעבור ניתוח ולא לחכות שיהו אבנים בכליות או/ואוסטיאופורוזיס. בברכה, דר' ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס