אבנים בדרכי מרה ללא כיס מרה

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

16/07/2016 | 16:39 | מאת: אברהם

שלום, לאישתי כאבי בטן ברום הבטן שהחלו בהדרגה לפני מספר ימים והתגברו עד לרמה בלתי נסבלת לפני יומיים, כאבים המקרינים גם לגב, כולל מספר הקאות ובחילות. אושפזה בבית החולים לפני יומיים עם סימני צהבת שהתגברו. באולטרה-סאונד נראו דרכי מרה מורחבים אך לא נראתה אבן. ממתינים כעת לבדיקת ERCP להמשך בירור בבית החולים כאשר היא עם אנטיביוטיקה ומשככי כאבים. לפני 7 שנים עברה כריתה של כיס המרה בשל חצצת מרובה ולפני כ-7 חודשים עברה כריתה מלאה של בלוטת הרוק בשל אסיניק קרצינומה כאשר מאז רק בביקורת אחת לחודש-חודשיים. שאלותיי: * התיתכן אבן בדרכי המרה גם 7 שנים לאחר כריתת כיס המרה שיכולה לתת את התסמינים הללו ? (תסמינים אופייניים לאבן בשל הגדלת דרכי המרה, צהבצ וכאבים). * האם חו"ח יכול להיות קשר למימצא הקרצינומה שהתגלה והוצא לפני 7 חודשים ? אודה לכל יעוץ וחוו"ד. תודה

20/07/2016 | 17:27 | מאת: ד"ר ריאד חדאד

שלום אכן אבנים יכולים להיות בדרכי המרה שנים ארחי כריתת כיס המרה ולגרום לתלונות כולל צהבת , חום וסמני דלקת הטיפול הינו ercp לא נראה לי שיש קשר למלת בלוטת הרוק

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד