בדיקת מעקב לגילוי מוקדם סרטן הלבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

01/01/2016 | 11:19 | מאת: ליאור

שלום ד"ר ,אני בן 45 בריא ,אימי חלתה בסרטן הלבלב בגיל 82 ונפטרה לפני חצי שנה ,אבא של אמי גם הוא חלה ונפטר מסרטן הלבלב בגיל 61 , בצד של אמא האחיין נפטר מסרטן הושט בגיל 59 והאחיינית מסרטן המעי בגיל 47 שניהם ילדים של אותה אחות של אמא ,לאחר יעוץ גנטי הומלץ לי לבצע בבדיקת מעקב לגילוי מוקדם ע"י EUS כל שנה ובנוסף קולונסקופיה וגסטרופיה כל 2-3 שנים,הגסטרולוג שביקרתי אצלו טען שבדיקת EUS כל שנה לא מקובלת בעולם רק במסגרת מחקר ,הוא אמר שכל שנה יתן לי במקום EUS בדיקת אולטראסאונד בטן ובנוסף בדיקת דם עם מרקרים לסרטן הלבלב ואם יתגלה משהו חריג אז ישלח אותי ל EUS ,האם בשבילי למעקב בסרטן הלבלב לאור הסרטנים במשפחה ,יספיק אולטראסאונד ובדיקת דם כל שנה כתחליף ל EUS ? האם ב EUS יש סכנות גדולות מאשר בקולונסקופיה או בגסטרופיה ?

01/01/2016 | 11:48 | מאת: ד"ר ריאד חדאד

שלום us רגיל אינו מתאים למעקב אחרי הלבלב מצג שני eus הינה בדיקה חודרנית למעקב בנוסף ל- eus ניתן לעשות ct או mri ליסורגין

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד