synovial sarcoma

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

08/05/2014 | 22:06 | מאת: איתן

בוצע בדיקה ראשןנה ct guided core biopsy showing spindle cell neoplasm highly suspicious for synovial sarcoma the immunostains show : CK18,CK-focally positive. TLE1,BCL2,EMA,CD34<S100-nagative KI67 -->30% proliferating index בוצעה בדיקה שניה RT-PCR analysis of the T(X,18( (p11,Q11) translocation was nagative additional report TLE1-focally positive האם הבדיקה השניה סותרת את הבדיקה הראשונה האם הפרמטרים של הבדיקות מעידים על synovial sarcoma הסינוביאל מופיע באמצע השוק ולא ליד הברך האם בכל זאת יתכן שזה synovial sarcoma תודה איתן

15/05/2014 | 08:49 | מאת: ד"ר גיא להט

SS יכולה להופיע בכל אתר. האבחנה מבוססת על מראה היסטולוגי אופייני, צביעות אימונוהיסטוכימיות וזיהוי אברציה כרומוזומלית אופיינית. ממליץ שתיפנה בהקדם למרפאת הסרקומות של בית החולים איכילוב לבדיקת מומחים ובמידת הצורך תבוצע רביזיה של הפתולוגיה על ידי פתולוגית המתמחית בתחום.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד