סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  גידולי לבלב וכבד

21/05/2013 | 13:57 | מאת: אני

בחור לאחר ניתוח וויפל בשל אדיוקרצינומה של הלבלב עם שוליים נקיים ובלוטת אחת נגועה מתוך 6. עומד לסיים כימוטרפיה ג'מזר של 6 חודשים. עד כה בייתה ירידה יפה במרקרים(CA 19) לערך של 6.5 בחודש האחרון החלה עליה שמגיעה CA 19=11 . האם הדבר משמעותי? האם זה סימן רע?

22/05/2013 | 14:49 | מאת: ד"ר גיא להט

עליית מרקר מהווה כמובן מדד להערכת חזרת סרטן הלבלב. יחד עם זאת עליה מערך נורמלי של 6.5 לערך של 11 (עדיין בגבולות הנורמה) אינה מספיקה על מנת שתהווה "סימן רע" והיא יכולה להיות בטווח רגישות הבדיקה (תלוית ערכה או תנאי בדיקה בעצמם). כמו כן, עליות גבוהות יותר יכולות להימדד (עד לכדי מאות ויותר) גם במצבים דלקתיים לרבות של דרכי המרה. בשלב זה ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ובמידת הצורך לבצע בדיקת הדמיה.

מנהל פורום גידולי לבלב וכבד