התכווצויות שרירים בלילה וסוכרת

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

06/12/2015 | 20:19 | מאת: מירי

בת 73 חולה בסוכרת כבר 20 שנה. פחות או יותר מאוזנת . הומגלובין מסוכרר 6. סוכר בצום 105-120. האם התכווצויות שרירים ברגליים שאני חווה בלילות מקושרת לסוכרת?לוקחת מגנזיום ולא עוזר. האם יש טיפול נוסף?

התכווצות שרירים ברגליים יכולה לקרות מסיבות שונות כגון התייבשות, חוסר באשלגן, פגיעה עצבית-נוירופתיה, עומס על השרירים, או לפעמים מסיבות לא ברורות. כמובן שעדיף לדעת מה הסיבה, אך זה לא תמיד אפשרי. באופן רגיל, לפני השינה, מומלץ לעשות תרגילי מתיחה של השוק (תנועת ה"פלקס") שיעזרו משמעותית בהפחתת ההתכווצויות. ההתכווצויות יכולות גם להיווצר מתרופות לטיפול ברמת כולסטרול גבוה (סטטינים), אם זה המקרה יש לשקול שינוי תרופתי ע"י הרופא המטפל.

מנהל פורום טיפול בסוכרת