קולונוסקפיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/12/2013 | 18:42 | מאת: אלון

היי אני בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,בעברי (שנת 97) מחלה סוערת עם ניתוח כפול (סטומה שנסגרה ) מאז הכל בסדר ללא דלקת וללא התקפים. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול ולאחרונה הפסקתי אותו בגלל עליה בתפקודי כבד ,היום אני ללא תרופות . שאלותיי הם : 1. מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שהמחלה תחזור בצורה חריפה? 2. אני עושה שבוע הבא קולונוסקופיה לבדיקת הרירית, מה זאת אומרת? לוקחים ביופסיה? 3. מה הסיכוי שימצאו לי פוליפים ? ( אני מאוד חושש) האם זה שהדלקת אצלי לא פעילה זה לטובתי ? ובנוסף אני מעשן ובשלבי הפסקה ,אלכוהול לא שותה בכלל - סליחה ותודה

להערכתי אתה סובל ממחלה המוגדרת קשה ולא מקבל טיפול נכון אין מצב בו אתה אינך נוטל כל טיפול לפיכך חייב לעבור הערכת מצב וטיפול בהתאם פעם חשבו שהטיפול ניתן רק כאשר אתה מתלונן היום יודעים שבאוםן תמידי רירית המעי מודלקת ולכן בודקים זאת בקולונוספקיה ונותנים טיפול בהתאם

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני