קרוהן ותרופות מדכאי חיסון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

24/11/2013 | 08:31 | מאת: אמיר

היי דר - חולה קרוהן 20 שנים בגיל 36 -לפני 15 שנים ניתוח עם הסרה של 70 סמ עם סטומה ,כ 14 שנים ברמיסיה ומטופל כ 7 שנים עם פורינטול . מצב כללי טוב -הענין הוא שלפני שנה התחלתי לקחת ציפרלקס וומאז אנזימי הכבד עלו. לממוצע של 80 ופעם אחת גם 140.הפסקתי עם הפורינטול והציפרלקס לפני 3 חודשים ,אך לציפרלקס חזרתי לפני שבועיים . בדיקות אנזימי כבד תקינים. סיפרו לי על בדיקת mmp-6 אשר בודקת את המטבוליזם של פורינטול . קבעתי פגישה עם רופא גסטרו והוא אמר שאין צורך לבצע את הבדיקה אלא להחליף את הכדור לאימוראן . שאלה 1 : האם להפסיק ציפרלקס לפני אימוראן ? 2: האם אימוראן עובד על אותם אנזימי כבד? 3: מה הסיכוי שאימוראן יעלה gpt? כרגע אני עושה מנטו ואמור להתחיל טיפול רק עוד חודש -תודה.

26/11/2013 | 17:42 | מאת: אמיר

האם מומלץ או ניתן לתת טיפול תרופתי או לחלופין טיפול טבעי ,תזונתי כטיפול מונע אשר יאזן עליית GPT?

היות והפסקת עם 2 התרופות קשה לדעת איסו מהן גרמה להפרעה אימוראן לא יפתור את הבעיה במקרה זה אם תחת ציפרלקס אין כל הפרעה וכשתוסיף פורינטול תופיע הפרעה, יהיה מקום להניח שזו הסיבה במידה ומחזיר פורינטול יש מקום לביצוע בדיקת דם להפרעה באנזימ יכבד מינימום אחת לשבוע בחודש הראשון

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני