אינזימי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/07/2013 | 22:59 | מאת: גיל

שלום רב,הנני בן 31 בבדיקות שגרתיות לפני חצי שנה שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) התגלה לפתע(כאשר כל הבדיקות לפני שנה היו תקינות) כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37. וAST-29(תקין ) פרט לכך כל הבדיקות היו תקינות. כיום (לאחר חצי שנה) ביצעתי שוב בדיקות דם וערכים אלו אף גדלו: ALT-85 AST-50 יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות: PROTEIN TOTAL -7.8,תקין ALBUMIN-4.8,תקין BILURUBIN TOTAL -0.9,תקין ALKP-57,תקין יש לציין שביצעתי בדיקות דם לפני שנה להפטיטיס C,B שיצאו תקינות.ובדיקות אולטראסאונד לא הראו שום ממצא של כבד שומני(רק המנגיומה קטנה הידוע כבר מלפני 10 שנים) 1.על איזו בעיה מצביעים ערכים גבוהים של ,AST,ALT כפי שמצויין בבדיקות שלי?האם ישנו טיפול לבעיה הנ"ל?האם חייבת להיות בעיה בכבד בעקבות העליה בערכים? 2.האם העלייה הנוספת לאחר חצי שנה יכולה לרמוז כי המצב מחמיר וערכים אלו רק ילכו ויגדלו? 3.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד? 4.האם חייבת להיות בעיה בכבד כאשר ערכים אלו עולים?

שלום רב הפורום מיועד לשאלה ספציפית ולא ממש לבצעע ביקור רופא וירטואלי עם הרבה נתונים פשוט בגלל שבלי להתרשם ממך יהיה זה חסר אחריות לענות תשובתי המצב לא נראה לי מדאיג אך מחייב בירור במרפאה בברכה

03/07/2013 | 16:36 | מאת: גיל

אילו בדיקות עלי לבצע על מנת לברר בגלל מה יש עליה בערכי ALT,AST בהתחשב בעובדה כי הפטיטיס סי ו בי תקינים ואולטראסאונד תקין? האם העליה בערכים הללו מעידה בוודאות על בעיה בכבד או שיכולה להיות סיבה אחרת לעלייתם?

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני