כאבים באיזור הכבד עקב הסננה שומנית קשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

05/03/2016 | 22:02 | מאת: רונן

שלום, אני בן 33 ובעל משקל גוף תקין. בעקבות תחושת אי נוחות וכאב בבטן עליונה בצד ימין מתחת לקשת הצלעות הופניתי לאולטראסאונד שתוצאתו הסננה שומנית קשה בכבד. בדיקות דם הראו תוצאות חריגות: Alt -gpt 42 גלוקוז 105 Uris acid 8.7 HbA1c 5.8 רופא משפחה הציע דיאטה ללא פחמימות למשך חודשיים וחזרה על הבדיקות. אני מקפיד על הדיאטה מזה חודש ומוריד במשקל, יחד עם זאת תחושת הכאב באיזור הכבד מתגברת והכבד מרגיש מוגדל. הרופא ממליץ להמשיך את הדיאטה עוד חודש ולחזור על הבדיקות כדי לראות האם הטיפול אפקטיבי, וחושב שהכאב נובע ממצב הכבד. האם הכאב יכול להצביע על החמרה במצב? האם נדרשים טיפול או בדיקה נוספים? תודה מראש

אני מטפל שנים בכבד שומני ומבחינה קלינית כבד שומני אינו מסביר כאב עז בבטן ימנית בנוסף, הסננה משמעטותית מחיבת התייחסות מעבר לדיאטה משתי סיבות אלה ממליץ על מעקב במרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני