כבד שומני - תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

25/02/2016 | 15:02 | מאת: יעלה

שלום, בת 61, יש לי כבד שומני כבר מספר שנים, סוכרת. בבדיקת פיברוסקן שביצעו לאחרונה נמצא: נקודה 1: 47.2 נקודה 2: 49.6 נקודה 3: 47.2 מקרא: מעל 12.4 דרכה F4 הצטלקות קשה. בדיקת דם מלפני חודשיים הראתה: AST 26, ALT 23 ברצוני לשאול: 1. מה משמעות התוצאות של הפיברוסקן? האם יש לי שחמת הכבד? עד כמה זה חמור? האם כדאי לחזור על בדיקת הפיברוסקן בהקדם אולי יש פה טעות? 2. אילו בדיקות המשך מומלץ לבצע? 3. כיצד מטפלים במצב? האם יש תרופות שמשפרות את זה? האם יש צורך בהשתלת כבד? כיצד משמרים שלא ידרדר? 4. אילו בדיקות דם חשוב לבצע כדי לקבל תמונה ברורה יותר של מצב הכבד בהינתן תוצאה זו של פיברוסקאן? 5. כיצד בודקים האם יש לי אי-ספיקת כבד? 6. עד כמה זה חמור? מה תוחלת החיים לאחר אבחון שכזה (אנמנזה)? 7. האם יש צורך בהשתלת כבד? אודה לתשובתך מכיוון שאני מוטרדת מתוצאות הבדיקה והתור הקרוב לרופא המטפל בעוד למעלה מחודש. בברכה, יעלה

חד משמעית מגיעים למרפאה צמבזה אותי כרופא שיש לכם הרגשה שזה רציני אחראי ושיש לי זמןלענות על כמות כזו של שאלות מבלי לראות את המטופל במרפאה לא זו מטרת האתר

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני