ממצאים של U.S - שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

25/06/2015 | 10:41 | מאת: דניאלה

שלום רב, הנני כבת 52, לפני 10 שנים כאשר הרתי את בני, גילו בכיס מרה פוליפ שגודלו 0.5. במשך שנים היתי במעקב. גודלו לא השתנה. מה שכן, התווספו אבני ניידות בכיס המרה. לפני כחצי שנה, U.S הראה שהפוליפ גדל ל- 0.7. אתמול עברתי U.S ולהלן הממצאים: כיס מרה מכיל אבנים ניידות. היום אני לא רואה פוליפ בצוואר. סמוך לכית הכיס, בדופן האחורי של כיס המרה. רושם של ממצא 5* 12 מ"מ וטיט נייד מסביב. לא ברור האם מדובר בפוליפ, בממצא סולידי אחר או בבץ אקוגני אשר עלול להסתיר ממצאים בדופן. שאר הממצאים תקינים, למעט כבד מעט שומני. אני מאוד מדואגת מהתשובה, הומלץ להמשך בירור על ידי EUS או MRCP. בעבר הומלץ לי לכרות את כיס המרה. שתי שאלות: מה אומרים הממצאים, בעבר אמרו לי שזה פולים, האם פוליפ יכול להפוך למשהו אחר? בנוסף, האם אני חייבת לעבור בדיקה פולשנית בשביל בירור, או שמספיק להוציא את כיס המרה? אודה לך על תשובתך המהירה. אני ממש מודאגת. תודה דניאלה

דניאלה שלום רב הנושא לא ממש ממש מדאיג אבל חשוב לפעול נכון אם מדובר בהרבה אבנים אבל אינך סובלת מהן, מעקב בלבד אם מדובר בפוליפ הגדול מ 1 סמ, כריתה ה EUS יתרום להבנת החלופות בברכה ובהצלחה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני