תוצאות MRCP - 23.4.18

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

08/05/2018 | 08:15 | מאת: גיטל

בוקר טוב, אני שש וחצי שנים לאחר ניתוח להוצאה של חלק מדרכי מרה והוצאת כיס מרה עקב צציסטה . במעקב שבוצע לאחר הניתוח התגלה ציסטה נוספת בראש הלבלב נכון לעכשיו אין שינוי בגודלה לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת MRCP . ואלה היו התוצאות כבד מוגדל ,משערתו של הכבד כ-18 ס"מ ללא הסננה שומנית בכבד ללא הרחבה דרכי מרה תוך כבדיות בראש הלבלב לכיוון האונצינייט מודגם ממצא ציסטי בגודל 0.9 ס"מ עפ"י סדרות MRCP עם קשר לצינור הלבלב הראשי מדובר ב-IPMN מסוג DUCT דו צדדי בסוף כתוב : סהכ ממצאים יציבים בהשוואה לבדיקה קודמת שאלתי מה זה אומר IPMN ? והאם אוכל לחיות עם הציסטה לאורך השנים הבאות ללא התערבות ניתוחית נוספת תודה מראש

IPMN פירושו ציסטה בלבלב שאינה מדאיגה עכשו אך מחייבת מעקב צמוד, כדי שבמידה ( סכוי נמוך) ותראה רמזים למעבר לגידול, ניתן יהיה לנתח את הלבלב בזמן וסכויי הרפוי יהיו מעולים

10/05/2018 | 12:07 | מאת: גיטל

תודה על תשובתך .

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני