שאלה- מהו מקור כאב הבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

22/04/2018 | 23:51 | מאת: שואלת

שלום ד"ר, בת 29.לפני כחודש וחצי הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן (אפיגסטרי).כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן .ההתקף כאב בטן זה היה שני בתוך חודש מההתקף הראשון וגם התקף זה וגם הקודם היו יומיים לפני מחזור. בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה. בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55ממ כל השאר תקין. אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות. מספר ימים אחר ששוחררתי מאשפוז שום היה לי התקף זהה שכלל כאבי בטן נוראיים וטעם מר שעולה אך בפעם הזאת לא הלכתי למיון. עשיתי אולטראסאונד כיס מרה בחשד לאבנים בכיס מרה ויצא תקין. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם כולל תפקודי כבד שיצאו תקינות. מה יכולה להיות הסיבה להתקפי כאבי הבטן האלה ולמה הייתה עליה בליקוציטים וב ast? חשבו שזה אבנים בכיס מרה וכאמור האולטראסאונד יצא תקין. מה להערכתך יכולה להיות הבעיה ? האם יכול להיות שיש אבן בכיס המרה ולא רואים באולטראסאונד? בעיה אחרת?

שלום רב זה חד משמעית מקרה מורכב להתרשמות ודיון במרפאת מומחה גסטרו ולא שאלה שניתן לענות עליה בפורום יש בהחלט מספר בדיקו שניתן לבצע כאשר יש פער בין החשד הקליני לאוטראסאונד

23/04/2018 | 23:04 | מאת: שיר

לדעתי יש לך בעיה של חומציות יתר בקיבה לנסות נוגדי חומצה בהצלחה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני