טיפול בסרטן תאי מעבר

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

19/07/2013 | 12:24 | מאת: מיק

חמתי אובחה כחולה בסרטן תאי מעבר, עברה ניתוח הוצאת כליה 1. בפגישה עם אונקולוג אמרו לה שעכשיו צריך לבדוק אם הסרטן התפשט כי סוג כזה יכול לעבור בתאים לכל מקום בגוף ושבכל מקהר, גם אם לא התפשט, מומלץ לעשות כימותרפיה. כמובן שהיא נלחצה כי הסבירו לה שסוג הכימותרפיה היעיל במקרה זה עלול לגרום לירידה בשמיעה/חרשות והשאלה היא - אם אכן יתגלה שהסרון לא התפשט עדיין, האם יש אופצות וספות פרט לכימותרפיה ? האם יש אפשרות לקבל המלצה על מומחה בתחום זה כדי ללכת ליעוץ פרטי לחוותדעת נוספות אחרי שיהיו לנו תוצאות בדיקות ? תודה מיק

20/07/2013 | 09:35 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב מטרת הטיפול היא להשמיד תאי סרטן בודדים שהספיקו להגיע לאברים שונים. מדובר בתאים בודדים ואין שום דרך לאתר אותם בבדיקות כלשהן. אנו מניחים שהם קימים ויודעים שטיפול כימי מקטין את הסיכוי להתפתחות גרורות בגלל תאים אלה. בברכה עידו

20/07/2013 | 10:26 | מאת: מיק

לפי מה שאתה אומר, ממילא אי אפשר יהיה לזהות התפשטות ? ואם כך, מה - היא תצטרך כימותרפיה כל החיים ? האם הסיכון שבכימותרפיה הזו (אמרו לה ש 1 מ 4 עלול להיפגע בשמיעה למשל) לא גדול מהסיכוי למנוע משהו לא ידוע ? האם יש אלטרנטיבות לכימותרפיה במצב הלא ידוע הזה ? המון תודה מיק

מנהל פורום טיפול בסרטן