בץאץ - סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

14/07/2013 | 23:51 | מאת: roniy

מאובחן כחולה סרטן לבלב (ראש) מסוג אדנוקרצינומה לאחר 5 סדרות של כימו בג'מזר, וכן 25 הקרנות+קסלודה 1000 מ"ג פעמיים ביום. כעת אני בהמתנה, עלי לציין שהמרקרים CA 19-9 כל הזמן בעליה מ-26 והיום 1770. עשיתי C.T. הממצאים: הכבד והטחול הטדגמו במרקם ובגודל תקין בהשוואה לבדיקה קודמת שיועדה לקרינה מ-13.5.13 , הפעם מודגמת מיימת בבטן. קיימת הסננה ניכרת של השומן האומנטלי. לולאות המעיים בבטן מודגמות עם דופן מעובה וחלקן מורחבות. קרום הצפק מקבל האדרה. אדרנל שמאל עם תהליך היפודנסי הנראה ללא שונוי מהבדיקה הקודמת ומתאים לאדנומה. אדרנל ימני עדין תקין. לסיכום: מחלה מתקדמת בבטן עם הופעת מיימת, גושים בדופן הבטן, סננה של האומנטום והפריטונאום ועיבוי דופן לולאות מעיים. מה המשמעות, מבוקש תשובה תדחופה להמשך הדרך

16/07/2013 | 07:06 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב על פי התיאור יש לשקול קו טיפולי נוסף. יש מגוון אפשרויות ועל כל עליך לדון עם הרופא המטפל. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן