האם כדאי לתת קרינה לסרטן פרוסטטה בגיל מבוגר?

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

21/05/2013 | 22:24 | מאת: גלעד

שלום רב קרוב משפחה בן 91 סבל מתלונות בזמן שנתן שתן והאורולוג עשה ביופסיה ויצא שיש לו סרטן גליסון 9. ה PSA שלו 15. עשו לו מיפוי עצמות וסיטי והכל נקי. הוא במצב כללי מעולה, אין לו שום מחלות חוץ מלחץ דם, הוא עובד ועצמאי וחי מעולה. האורולוג נתן לו זריקת הורמונים ואמר שזה מספיק. האונקולוגית אמרה שהמצב שלו מעולה והוא יכול לחיות גם עוד כמה שנים טובות ומצד שני הסרטן עלול להתקדם באגן ועצמות עם כזה גליסון והמליצה להוסיף קרינה. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. מה דעתך? תודה רבה

23/05/2013 | 07:15 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב זו אכן שאלה לא פשוטה התלויה גם במצבו הכללי של החולה. במחקרים השונים בד"כ לא נכללו אנשים בקבוצת הגיל הזו ולכן ההחלטה חייבת להתבסס לא רק על המלצות הרגילות בספרות אלא גם על מצבו הכללי של החולה ורצונו. במקרים מסויימים ניתן גם לוותר על קרינה. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן