סרטן ברקטום

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

24/10/2015 | 11:30 | מאת: דנה

אחי בגגיל 48 התגלה אצלו סרטן ממאיר ברקטום בגובה 3 ס"מ ב- 12.3.15 סיים טיפולי הקרנות עם כדורי כימותרפיה.. פרקתולוגית הפנתה אותי לעשות בדיקות פת סי טי ובדיקות דם .. ולאחר שהפת סיטי הראה שהכל נקי ותקין היא נתנה לי 2 אופצויות האחת לעשות ניתוח ולעשות את כל המאמצים לשמור על הסורגים ובמידה והאופציה השניה לא לעשות ניתוח ולהיות במעקב צמוד ..נכון להיום חודש אוקטובר לא עשיתי ניתוח ואני עדיין עושה בדיקות מעמיקות.. שאלתי היא האם זה שלא עשיתי ניתוח יכול לסבך אותי ? אני חושש לעשות את הניתוח ולהיות עם שקית לכל החיים

24/10/2015 | 17:27 | מאת: פרופ' עידו וולף

אכן נושא מורכב. בעבר הצענו לכל המטופלים ניתוח. זו הדרך הבטוחה ביותר לוודא שהסרטן לא יחזור, אבל במחיר כבד בגלל הצרך בסטומה. היום מצטברות עוד ועוד עדויות שבעזרת מעקב הדוק ניתן לגלות אם המחלה חוזרת כבר בשלב מוקדם, ולכן מעקב הדוק במקום ניתוח גם הוא ניתן לביצוע.

מנהל פורום טיפול בסרטן