סרטן שד

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

06/03/2013 | 21:28 | מאת: אורנה

שלום אימי בת 69 ולאחרונה גילו אצלה סרטן שד תשובה הסטולוגית מהביופסיה -infiltrating duct ca מגוש בשד ימין ובשד שמאל . בct שביצעה ניצפו הגושים בשדיים וניצפו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי ימין ולא ניצפו בלוטות בבית שחי שמאל . כל השאר היה תקין .לפי ההסבר שקיבלתי מהרופא שהגידול עדיין מוגדר כמקומי . שאלתי אלייך היא האם זה יהיה אפשרי להוציא את כל הגידולים בניתוח אפילו אם זה אומר כריתת השדיים במלואם ועדיף יהיה אולי מאשר להסתובב עם הגידולים ? וכמובן שזה יהיה אוליי כרוך כמובן בטיפולים משלימים אבל מה עדיף להוציא קודם את הגידולים אם זה אפשרי או ישר ללכת לטיפולים?מקווה שהבנת את כוונתי ואשמח לקבל את חוות דעתך תודה

06/03/2013 | 21:37 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב אם הסרטן מקומי ללא גרורות מרוחקות למשל לעצמות או לריאות, בהחלט ניתן לרפא, גם אם יש מחלה בשני השדיים. כדי לרפא יהיה צרך בניתוח, אך כדי להחליט אם צריך כריתה מלאה או חלקית, האם צריך טיפול כימי, הורמונלי או ביולוגי והאם לטפל לפני או אחרי הניתוח יש לראות את מאפיינים הספציפיים של הגידול. רפואה שלמה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן