שאלה בנוגע לסרטן השחלות עם גרורות

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

26/12/2013 | 15:04 | מאת: רותם

שלום ד"ר..אני שואלת בקשר למקרה של קרובת משפחה..התגלה אצלה סרטן בשחלה עם גרורות לזפק..במשך חודש ימים סבלה בכאבי בטן ושלשולים עם בטן נפוחה..ובבדיקות שעשו לה, זה מה שגילו..כרגע מתחילה טיפול כימוטרפי ולפי מה שאמרו לה אחרי סיום הטיפולים הכימוטרפיים עליה לעבור גם ניתוח...השאלה שלי מה זה זפק? ומה המשמעות של סרטן מסוג זה..אני ממש דואגת...אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי לפי מה שנראה לך....

28/12/2013 | 13:39 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב לא מדובר בזפק אלא בצפק. זו הרקמה החובקת את לולאות המעי. סרטן השחלה נוטה להתפזר לשם. בניתוח מנקים את כל האזור הזה שבין לולאות המעי מגרורות. במקרים רבים ניתן לנקות את חלל הבטן באופן מלא ולא להשאחר שרחדח סרטן. בברכת החלמה שלמה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן