כימותרפיה ובני הבית הנחשפים למטופל

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

25/04/2019 | 01:54 | מאת: איולה

שאלה יוצאת דופן.. הכלבה שלי מקבלת טיפול כימותרפי מזה מספר חודשים לטיפול בלימפומה. זריקות של וינקריסטין- בהתחלה בתדירות אחת לשבוע, כעת אחת לחודש. בנוסף מקבלת כדור לוקראן יום כן-יום לא. נאמר לנו להיזהר לא לגעת בתרופה ביד חשופה ולהימנע משתן/צואה. אני בהריון, שבוע 6, היום היתה סיטואציה בה עמדתי בתוך שלולית שתן שלה ברגל חשופה, רק אחרי 2 דקות לפחות קלטתי מה קורה ושטפתי את הרגל במים וסבון . מה יכולות להיות ההשלכות??? אני בהיסטריה ולא יודעת מה עלי לעשות?? זריקת וינקריסטין האחרונה היתה לפני כשבועיים וחצי. לוקראן נוטלת קבוע. האם מומלץ להפסיק את הטיפול של הכלבה בהתחשב בהיותי בהריון??

25/04/2019 | 06:59 | מאת: פרופ וולף

מכיוון שהזריקה הייתה לפני שבועיים ומכיוון שכל החשיפה היתה קצרה ועקיפה ביותר לא סביר שנחשפת לאיזושהי כמות רלבנטית של וינקריסטין. לא נראה שיש סיבה לדאגה בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן