סרטן לימפומה נון הוצ'קין

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

22/11/2018 | 15:59 | מאת: תמר

שלום, סליחה על השאלות המרובות. לקרוב משפחתי התגלה סרטן זה עקב כאבים בערמונית ובעיות במתן שתן. נמצא שהסרטן התפשט גם במעי. קיבל כימותריפה יחד עם טיפול ביולוגי. הבנתי שזה טיפול מאוד ממוקד וספציפי עם אחוזי החלמה גבוהים אך פוגע בתפקוד הלב. האם זה אכן כך? והאם כל טיפול כימו פוגע בלב? לקרוב משפחתי בעיות אי ספיקה בלב. האם יש אפשרות לתת את הסדרה ואם תחול הדרדרות בתפקוד הלב ניתן להפסיק את הטיפול באמצע או שחייבים את כל הסדרה? ( 6 טיפולים) הוא התחיל את הטיפול וממש חלה החמרה בלב, באי ספיקה. האם אפשר לתת רק את הטיפול הביולוגי או לבצע מרווחים ארוכים בין הטיפולים על מנת לתת ללב להתאושש או שזה לא עובד כך? ואולי מינון נמוך פחות יפגע בלב? תודה

22/11/2018 | 16:15 | מאת: פרופ וולף

מציע לפנות לפורום המטולוגי, שם בקיאים יותר ממני בטיפול בלימפומה

25/11/2018 | 15:23 | מאת: תמר

תודה

מנהל פורום טיפול בסרטן