הקרנות לסרטן השד סיכונים ?

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

01/11/2018 | 14:45 | מאת: אילנה

מדוע הקרנות ניתנות על ידי טכנאי? די מפחיד לסמוך על טכנאי שהשכלתו אינה רפואית . מספיק שיש טעות במיקום או בעוצמת הקרינה כדי לגרום לנזק בלתי הפיך ללב או לדבר. האם לא מצאו פיתרון חוץ מלאמר שיש לקחת נשימה ארוכה בזמן ההקרנה על מנת לא לפגוע הלב? ואם עצירת הנשימה לא היתה מספיקה? האם שינו עת פרוטוקול לגבי מספר הקרנות? הפחיתו בגלל שלא אפקט שיותר הקרנות לא משפר ?

02/11/2018 | 08:17 | מאת: פרופ וולף

שלום אילנה הטכנאי הוא לא זה הרובע את התכנית אלא רק מפעיל את המכשיר. התכנית נקבעת ע״י רופא ופיזיקאי. עצירת נשימה היא דרך מצוינת לקבע את הגוף, כאשר אנחנו נושמים האברים הפנימיים זזים ואין דרך אחרת לעצור את התנועה שלהם. בכל מררה המכשיר יודע האם עצירת הנשימה היא בתוך טווח מספק.

מנהל פורום טיפול בסרטן