מיומה ברחם המשך טיפול??

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

16/07/2018 | 15:10 | מאת: שיר

בת 43 בעלת שרירן בגודל 10 סמ על 10סמ רוכב על הרחם כלפי מעלה. ללא סימפטומים. אין תוכניות ילודה. לפני 3 שנים קיבלתי זריקות דקפפטיל להקטנה של השרירן כדי להקטין את השרירן כדי לעבור טיפול בעזרת אולטראוסנד ממוקד. הדקפפטיל הקטין בחצי. שלוש שנים אחרי הטיפול השרירן חזר לגודלו הנל. 1.האם כדאי לי לקבל שוב טיפול בדקפפטיל להקטנה של השרירן כדי לאפשר ניתוח בלפרוסקופיה? 2.האם מבחינה ניתוחית והצלחת הניתוח עדיף ניתוח לכריתת רחם או כריתת שרירן בלבד? 3. האם כדאי לנסות תהליך של אימובולציה? 4.כרגע יש לי צניחת שלפוחית שתן ללא דחיפות שתן . האם הוצאת המיומה תחזיר את השלפוחית למקומה? 5. אם אכרות את השרירן בלבד האם ישנה היתכנות ששרירן חדש יגדל והפעם יגרום לסימפטומים בשל מיקום שונה? תודה רבה על המענה

שלום לך ללא ספק את שולטת בנושא נראה כי צברת ניסיון ושאלותייך מעידות על כך יש צורך בהיכרות, בדיקה, הכרת כלל רצונותייך , ושיחה בה תוכלי לברר מה דרך הטיפול הטובה עבורך פני לייעוץ עי מומחה בתחום

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה