גרנולומה בחניכיים שהצטמקה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

21/10/2020 | 17:53 | מאת: שירי

שלום, אני בת 40. לפני כמה חודשים אובחנה אצלי גרנולומה שפירה בחניכיים.בשל הקורונה דחיתי תורים להסרתה.בנתיים היא הצטמקה ונעלמת.אציין שהסיבה הורמונלית לפי בדיקת הרופא.עוד אציין שאני לא בהריון וגם לא ילדתי לאחרונה.אך משתמשת בזריקה למניעת הריון.מה הסיבה להצטמקות? והאם הגרנולומה עלולה לחזור?

שירי שלום רב, גרנולומה על רקע הורמונלי (כמו בהריון) יכולה להיעלם לאחר שינוי המצב ההורמונלי, אבל רצוי מאוד לוודא שאין המדובר בבעיה דנטלית או אחרת- במקרה כזה הבעיה תחזור בוודאות ואף עלולה להחריף. בהצלחה

22/10/2020 | 10:03 | מאת: שירי

בדקתי.אצל מומחה חניכיים.הוא אישר שמדובר בהורמונים.

22/10/2020 | 10:07 | מאת: שירי

הרופא בדק האם מדובר בטיפול שורש או חיידק שחדר פנימה כי השן בפנים סדוקה(יש עליה כתר).הוא גם אמר שיכול להיות אולי גם בגלל שהחניכיים לא התרגלו לכתר.

כתר בהחלט עשוי לגרום לרגישות בחניכיים ואף לתגובה אלרגית במידה ומכיל ניקל-כרום. זה אחד היתרונות של כתרים מזירקוניה- אינם גורמים לגירוי

24/10/2020 | 12:29 | מאת: שירי

יכול להיות שהחניכיים כבר התרגלו ולכן הגרנולומה נעלמת?

בהחלט יתכן אני ממליץ תמיד על ביקורת 3 שבועות לאחר הדבקה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה