עששת עמוקה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

12/10/2020 | 05:03 | מאת: הילה

לאחר ניקוי העששת וביצוע סתימה. מדובר בעששת שכמעט והגיעה למוך השן. הקרבה לטיפול שורש הייתה רצינית. איך אני כמטופלת אוכל לדעת ש"הכול בסדר" - מה אמור להדליק לי נורה אדומה ? איזה מעקב רצוי לעשות. היות וכאב איננו הסיבה לצורך בטיפול שורש, מהם עוד הסימנים? למה אני אמורה להיות ערה ?

הילה שלום רב, עששת עמוקה גורמת לגירוי ולדלקת במוך השן (מרכז העצבים של השן) שיכולה להיות הפיכה או לא הפיכה. בהתאם להערכה של הרופא המטפל, הוא מחליט תוך כדי טיפול ולאחר שקלול הנתונים האם לנסות ולסיים את הטיפול בסתימה נרחבת או לבצע טיפול שורש. כשקיימת קירבה למוך השן סביר שתחושי רגישות וכאב קל בימים שלאחר הטיפול שיעלם בהדרגה. במידה ודלקת מוך השן אינה הפיכה עלול להיות כאב עז, מלווה בתחושת "דופק" ולעיתים גם נפיחות בחניכיים סביב השן. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה