ההבדלים בסוג הכתר

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

09/10/2020 | 10:11 | מאת: גאיה

מה ההבדל בין כתר חרסינה המאוחה למתכת (האם יש כמה סוגי מתכות? ) לבין כתר חרסינה המאוחה לזרקוניה (לא כולו זרקוניה)? כאשר מדובר בשן טוחנת אחורית, עד כמה משמעותי ההבדל מבחינת עמידות וחוזק לשנים? מבחינת הצטברות חיידקים בשולי הכתר? מבחינת דלקות חניכיים? המשמעות האסתטית פחות רלוונטית עקב היות השן אחורית. על איזה כתר תמליץ לשן טוחנת אחורית ?

שלום רב, כתרים העשויים ממתכת מצופה בחרסינה קיימים ברפואת שיניים מזה מעל 50 שנה ומתבססים על מתכות בסיס (כגון ניקל, כרום) או שילוב של מתכות הכולל מתכות אצילות (בעיקר טיטניום וזהב). מתכות מכל סוג מוליכות חום וזרמים גאלווניים וגורמות לגירוי בחניכיים (מתכות אצילות- הרבה פחות).כמו כן החיבור בין המתכות לחרסינה הוא חלש (כ-100mp) ויש נטייה להתקלפות החרסינה עם הזמן. כתרי זירקוניה (בשיניים אחוריות עדיף שיהיו כתרי זירקוניה מלאה) הינם חזקים ביותר (כ1200mp) ובשנים האחרונות התפתחות טכנולוגיה דיגיטלית לסריקת השיניים ולעיבוד דבבי תלת מימדי מאפשרים דיוק מדהים, המפחית משמעותית את הגרוי לחניכיים. עשרות מחקרים מצביעים על יתרונות בשימור החניכייםצומניעת נסיגת חניכיים ואלרגיה סביב כתרי זירקוניה. גם המחירים ירדו ולכן לדעתי כיום דין המתכות בכתרים להעלם, כמו שנעלמות בהדרגה סתימות האמלגם. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה