חניכיים תחתונות שנפצעות באכילה

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

07/10/2020 | 17:24 | מאת: טל

שלום ד"ר, כבר 3 חודשים שכל פעם שאני אוכלת משהו שהוא קצת קשה אני נפצעת בחניכיים התחתונות הקדמיות (מאחורי 3 השניים הקדמיות). לא יורד לי דם פשוט נוצר גירוי ובד"כ גם התקלפות של העור. יום למחרת זה עובר. אני קצת מפחדת.. מה זה יכול להיות? שבוע הבא יש לי תור לרופא שיניים.

טל שלום רב, שיניים קדמיות תחתונות נמצאות בסמיכות לפתחי הפרשת רוק של בלוטות הרוק הגדולות, ולכן נוטות לצבור יותר אבנית, נטייה לדלקות ונסיגות חניכיים מאזורים אחרים. ככל הנראה טיפול בחניכיים יפתור את הבעיה. הבעיה נפוצה יותר במקרים בהם החניכיים דקים ועדינים. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה