פצע על הלסת התחתונה צד פנימי

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

26/12/2019 | 14:26 | מאת: אסי

שלום רב, מזה שבועיים שיש לי בליטה קטנה (אדמומיות ולבן בחלק העליון) בלסת התחתונה מאחורי השיניים על העצם (ס"מ 1 מהמרכז). הבליטה איננה מכאיבה ורק במגע של הלשון או היד עליה יש כאב. בבדיקה אצל רופא השיניים ובצילום פנורמי נאמר לי שהכל תקין ולא רואים שום דבר. זה מרגיש לי דלקתי ורציתי לשאול האם יש איזו משחה/טיפול ביתי שאני יכול לעשות לפני שאני רץ לרופא פה ולסת? תודה רבה

שלום רב, פצע בחניכיים אחורית למיקום השיניים יכול להיות קשור לפצע טראומטי כלשהו, כוויה כימית, או שמדובר בפצע עקירה ישן שלא נרפה טוב, יתכן עקב שארית שורש/רקמה רכה שלא נוקתה היטב. אם לא נרפא תוך 10 ימים כדאי להגיע לבדיקה.

26/01/2020 | 12:27 | מאת: אסי

תודה רבה על תשובתך, בהחלט זה היה מאוד מדאיג משום שהפצע המציק (הבליטה) נשאר מעל חודש וללא כל שינוי. לשמחתי הרבה לאחר שקבעתי בדיקה אצל רופא פה ולסת (ולפני שהגעתי אליו) הבליטה התחילה לרדת וכעבור 4 ימים נעלמה לגמרי!!!

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה