כיב בשפה תחתונה מתחת לתותבת

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

25/05/2019 | 09:24 | מאת: אורה

אני בת 71.אפטות מילדות שתמיד נעלמים. כחודשיים כיב בשפה תחתונה מתחת לתותבות . משחות אפטגון אורקורט E לא רפאו. רופאי שיניים וגם רופאים בפה ולסת משוכנעים שזה מלחץ מתותבות ולא גידול ולא ממהרים לביופסיה. תקנו הלחץ בתותבת. האם כדאי לא ללכת עם התותבת ואולי יש לך הצעה לרפוי הכיב ומה דעתך בכלל. למה זה לא נרפא.

שלום רב, לתושבת נשלפת קיימת ניידות ותזוזה שעשויה לגרום לשפשוף ופציעת רקמות הרכס מחוסר השיניים והחיך. התאמת התותבת לרקמות נפגמת עם השימוש ושחיקת העצם והחניכיים ולכן מומלץ לבצע ריפוד של התותבות לפחות אחת לשנתיים. מציע שתנסי לא להשתמש התותבת מספר ימים ואם הפצע ירפא הרי שמקורו התותבת הלוחצת. אם לא נרפא או לפחות השתפר דרמטית תוך שבוע יש לשקל ביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה