פצע חוזר בתוך הפה- לחי שמאל

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

15/05/2019 | 23:04 | מאת: יואב

שלום רב לפני כחודשיים הופיע לי פצע כמו אפטה מאוד כואבת בתוך הפה , ממש בצד - צד פנימי של הלחי. הפצע עבר תוך מספר ימים בודדים אבל לצערי כעבור שבוע וחצי שבועיים ושוב הופיע ממש כמעט באותו מקום, מספר מילימטרים יותר נמוך יש לציין שלא שמתי לב לתופעות אחרות אצלי - אין לי חום או משהו כזה, אבל מדאיג אותי שהפצע חוזר שוב באותו מקום. חשבתי שאולי נשכתי את עצמי כי זה בדיוק באיזור של סגירת הלסתות בערך אבל ממש לא זכור לי מצב בו נשכתי את עצמי לאחרונה. מה זה יכול להיות ? יש לציין שממש באותו האוזר אבל בצג השני של הלסת (ימין) אני מרגיש מעין חספוס קל באותה נקודה, אבל לא פצע ולא כואב. אולי זה איזו בלוטה ?

שלום רב, פצעים באזור הלחי הפנימית קשורים לרוב אכן לנשיכת לחי (חד פעמית או כהרגל) ולעיתים קשורים לקיומה של שן מחוספסת עם שבר קל או שחיקה, או שחזור לקוי כגון סתימה לא חלקה או כתר שבור גם החזרה של התופעה באותו המקום מתאימה להגדרה זו ופחות לאפטות כדאי להיבדק אצל רופא שיניים

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה